Wood If skifter navnWood If skifter navn til Pixiform

For små 4 år siden startede vi virksomheden Wood If som en nebengeschäft til Schreibers Packaging. Ideen til Wood If begyndte med en forespørgsel fra vores søn om et bord med plads til at lege med LEGO ved. Resultatet blev det produkt, der i dag sælges under navnet Legebordet Bjørn: Et 135 cm langt bord i børnehøjde, som er nemt både at samle og at skille ad og som i øvrigt samles helt uden værktøj eller skruer. Siden da er mange nye produkter i samme koncept kommet til: æstetiske børnemøbler i birkefinér, som pryder hjemmet, som er nemme at samle og som ofte har en læringsmæssig dimension og fremmer leg.

Da vi startede ud med Wood If-navnet og konceptet, var det hverken hugget i granit eller graveret i finér, at det skulle blive møbler til netop børn, der ville blive det ultimative omdrejningspunkt. Men sådan blev det. I dag har vi et sted mellem 60 og 70 produkter på vores hjemmeside, som er designet med henblik på børn, leg og læring. Og nye kommer til næsten hver uge. Dermed har vi også et ønske om at styrke vores virksomheds profil i forhold til de produkter, vi producerer. Her føler vi, at navnet Pixiform indkapsler vores produkter bedre og har det rette signal: Sjove møbler til børn. Samtidig introducerer vi vores maskot Pixi, som er verdensmester i møbelsamling på tid. Det er nemt at blive hos os, for alle vores møbler er så nemme at samle, at alle kan gøre det. Med navneskiftet såvel som maskotten sætter vi også fokus på bæredygtigheden bag vores produktion.

Vil du se nogle af vores favoritter?

Om Pixiform

Pixiform er et dansk brand, som er opstået ud fra et behov om børnemøbler, der i sit rå, enkle og stilrene design skaber fokus på en type møbler, der endnu ikke er så mange af på markedet – nemlig møbler, som er udviklet, således at de hurtigt og nemt samles ved hjælp af et kliksystem, uden skruer og des lignende, hvilket også gør dem nemme at skille ad igen. Det er derfor møbler som er fordelagtige for de der bor på få m2, og som har behov for den funktionalitet det er, at let at kunne stille frem og skille ad igen. Eller til bedsteforældrene som når de har inviteret hele familien til fødselsdag, hurtigt og enkelt kan skabe ekstra siddepladser ved et børnebord, som nemt og lige til klikkes sammen. Det er kun ideerne og fantasien der sætter grænser for hvordan og hvor vores møbler kan bruges og dét er da smart!

Historien bag Pixiform

Bag Pixiform står en familie, et forældrepar – Helle & Ole – som siden de selv fik børn for 10 år siden, har gået meget op i hvordan indretningen af børnenes legeværelse samt soveværelser skulle se ud med det formål at skabe rum, hvor legen er i fokus, og hvor møblerne understøtter legen.

Pixiform har længe været en drøm, som vi bare måtte udleve, men er også opstået i et behov for møbler, som vi som forældre har manglet til vores børn.

En feriedag, hvor vi efter timers leg havde leget med LEGO, efterspurgte vores søn et sted hvor han i “børnehøjde” kunne sætte det færdigbyggede LEGO, men hvor det samtidig var tilgængeligt, og hvor han kunne side på knæ, taburet eller på numsen for at lege videre – og her udsprang ideen til vores klik-langbord. Han elsker det, vi elsker at han elsker det og at det giver anledning til gode timers leg – så alle er glade!

Bæredygtig produktion

Vi står hver dag på vores værksted i Tørring, lidt uden for Vejle, og producerer, designer, tester og pakker. Det hele sker på vores lille værksted, med topmoderne udstyr der giver os en masse muligheder for at udfolde og udforme et hvilket som helst design.

Alle vores materialer købes også af en dansk importør, som selv rejser rundt til savværkerne og sikre at kvaliteten er i top. Vi køber stort ind og fylder altid en lastbil med træ, og får leveret træet direkte fra savværket, for på den måde at reducere CO2 aftrykket for vores produkter. Der er derfor kun os som ”mellemled” fra skov og savværk til dig som forbruger.

Samtidig køber vi kun træ fra miljøbevidste og FSC certificerede savværker i Europa, hvor materialet lever op til de højeste standarder i EU indenfor plade materiale, nærmer bestemt CARB2 krav for plade produktion.

Selvom vi er en lille virksomhed, går vi meget op i vores arbejdsmiljø og sikker, og er derfor OHSAS 18001 certificeret.

Pixiform filosofi

Vi opererer ud fra 3 overordnede primære pejlemærker:

• Design
Vores møbler er stilrene og udelukkende produceret af træ. Og så skal de altid være nemme at samle. Læs mere her

• Læring og Leg
Vores møbler har et pædagogisk sigte. Det gælder i materialevalg såvel som i form og funktion. Læs mere her

• Bæredygtighed
Vi køber kun træ fra miljøbevidste og FSC certificerede savværker og sætter en ære i, at vi producerer i Danmark og sender vores pakker på en CO2-venlig måde. Læs mere her

DESIGN

DESIGNET MED BØRNENE I FOKUS

PixiForms designere har først og fremmest børnene i fokus, når... Læs mere

LÆRING OG LEG

DESIGN ER MERE END UDSEENDE

Vores møbler er designet, så de har en pædagogisk vinkel... Læs mere

BÆREDYGTIGHED

I PAGT MED NATUREN

Ingen giftstoffer. Ingen skruer. Bare træ og ren natur... Læs mere

Daginstitutioner

Vi handler også
med institutioner

Læs mere her

Se vores udvalg

Reoler
og skænke

Se mere her

Opbevaring

Opbevaringskasser

Se udvalget her