Pleje og vedligeholdelse


Vi har haft mange produkter ude og blive testet af børn og deres familier, ingen af de produkter vi har stående rundt i de små hjem er blevet behandlet på nogen måde, og det er de ikke da vi selvfølgelig vil have testet og fundet ud af, hvordan de forskellige produkter reagere på streger fra en blyant, smør fra en bolle, eller et spildt glas sodavand.

Vi laver også løbende forskellige test af forskellige typer af overflade behandlinger, eksempelvis her, hvor vi har givet et af vores borde, en hurtig omgang klar lak-spray, som lukker overfladen og gør den rigtig nem at tørre af og modstandsdygtig overfor mange mad- og drikkevarer.

Vi er snart klar med nogle forskellige how-to-film.

9 eksempler på behandlinger

Sort bejdse

Spray Klarlak

Brun bejdse

Rapsolie

Tavlelak (2 lag)

Alm. maling

Voks (1 lag)

Spray maling (2 lag)

Teak olie (1 gang)

Klar lak i 3 steps

Arbejdstid: 15 min. – tørretid 24 timer.

1.

Tør overfladen af for eventuelt støv mm. og følg anvisninger som altid står på beholderen med klar lak- spray. Vi anbefaler man altid gør det udendørs og benytter en der til egnet maske.

2.

Spray et jævnt men ikke tykt lag, på hele overfladen. Vi anbefaler kun er gøre det på udsatte eller synlige overflader, for at spare på lakken, da denne typisk ikke er særlig miljøvenlig. Lad lakken tørre helt, gerne natten over.

3.

Lakken kan give en mere ru overflade, da fibrene i træet kan hæve lidt op, derfor anbefaler vi at man med finkornet sandpapir lige “tørre” overfladen af, og herefter med en fugtig klud for at fjerne den smule støv det kan give.

Hvorfor er det en god idé at bruge lak?

Overflade med klar lak

Et lækkert glas saftevand, som nemt efterlader en ring på bordet. Vi har ventet 30 minutter inden vi tørrede af med et stykke køkkenrulle. Ingen mærker overhovedet.

Ubehandlet overflade

Et lækkert glas saftevand, som nemt efterlader en ring på bordet. Vi har ventet 30 minutter inden vi tørrede af med et stykke køkkenrulle. Som man kan se, er der umiddelbart efter, stadig en lille ring, da det ubehandlede træ tager længere tid om at tørre helt.

Maling af møbler

Det er super nemt at male vores møbler.
Vi har i guiden herunder benyttet:

  • En almindelig træmaling, glans 40, tonet i Bauhaus.
  • En lille skumrulle på 40 mm, som er nem at styre.
  • Lidt sandpapir korn 180.
  • Pris 135,00 kr.
  • Arbejdstid, 5 timer, inkl. tørretid mellem malingen.

OBS: Vi anbefaler at man først overfladebehandler vores produkter EFTER de er samlet, da man ellers risikere at møblerne ikke kan samles. Vær ligeledes opmærksom på, at hvis man vælger at overfladebehandle et af vores produkter, så er det ikke sikkert at det kan skilles ad igen.


1.

Tør overfladen af for støv mm. og rul eller pensel et tyndt lag maling på de ønskede overflader.


OBS

Når malingen er tør, har fibrene i træet rejst sig. Disse pudser vi væk inden sidste lag maling.


2.

Puds overflader og kanter med en fin sandpapir, vi bruger her korn 180. Puds med årene på træet.


3.

Rul andet og sidste lag maling på. Vi har altid kunne nøjes med 2 lag.

Vent med at samle møblet til maling er helt tør

Hvis der skulle være kommet lidt maling ind i rillerne, anbefaler vi at man forsøger at pudse malingen af, da det ellers kan give maling på den del af møblet der ikke har fået maling.

Når møblerne er malet kan de være mere stramme at samle. Vigtigt at samle det korrekt, for at undgå “ridser” i malingen.

Skulle dit male projekt ske at ende uden succes, kan man bestille enkelte dele hos os.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.